lauk gat

Dat mijn gegevens via Facebook verkocht worden, dat wist ik natuurlijk wel. Al een tijdje krijg ik in de timeline vooral advertenties te zien over whiskey, reisjes naar Schotland (of een combinatie daarvan), van Ribs en Blues en van vakantiebestemmingen in Noorwegen. Die vakantie heb ik nog niet eens betaald aan mijn persoonlijke reisadviseuse Annemie Westenenk, maar bij Facebook wisten ze het al; hallo, dat wordt deze zomer Bergen in Noorwegen voor de Bouhuijzens.

Toch stop ik niet met Facebook. Omdat ik tussen al die vrolijke vakantiekiekjes, barbecues en etentjes, gemopper voor of tegen Paasvuren en Zwarte Piet en oproepen voor goede doelen ook leuke dingen tegen kom.

Zo beschreef een plaatsgenoot, laten we hem Tonny N. noemen, zo heet hij toevallig ook, een tijdje geleden hoe er een gat in de straat ontstond. Tonny besloot het verkeer te regelen: “Mijn burgerplicht om bij gevaarlijke situaties de medemens te waarschuwen”, en een winkelier belde de gemeente. “Maar na een uur nog steeds niemand van die gemeente te zien”, zo mopperde Tonny, die ook nog liet weten last te hebben van een hernia. Want Sallanders hebben veel gemeenschapszin, doen wat ze moeten doen voor het algemeen belang, maar kunnen net als de rest van dit land ook flink mopperen.

Tonny beschreef het allemaal netjes op Facebook en kreeg flink wat bijval. Toen reageerde Gerhard B, die heet toevallig ook zo, die zelf bij die gemeente werkt. “Fijn dat je jouw burgerplicht hebt vervuld. Maar na werktijd gaat de piketdienst in werking. Deze had op dat moment een spoedopdracht bij een zeer ernstig ongeluk op de N348. Daarna is het gat in de weg veilig gesteld.”

Kijk, dat is dus een mooi verhaal op Facebook, gewoon omdat er zoveel in zit; drama door een klein en een groot ongeluk, mensen die zich vrijwillig of beroepsmatig inzetten voor deze gemeenschap, een verrassende ontknoping. Met mensen van vlees en bloed, plaatsgenoten die je kent en weet wat ze doen en waarom. Daarom blijf ik op Facebook.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.