kpj feestweekend boerhaar met dag uitgebreid

Het KPJ Feestweekend duurt van vrijdag 13 tot en met zondag 15 april. De extra avond is een gok, stelt Jasper. “De vrijdagavond is altijd een moeilijke avond geweest. Niet alleen voor ons, maar voor alle tentfeesten. Als we het dan doen, dan doen we het ook goed. Met een bekende band. Het is inderdaad een stevige investering, maar wel eentje die we ons kunnen veroorloven.” Jasper wijst in die context ook naar het succes van de autorodeo, die al jaren onlosmakelijk verbonden is met het KPJ Feestweekend. “Die trekt nog steeds heel veel volk. Het is wel een beetje afhankelijk van het weer, maar vorig jaar ging het om bijna duizend man. Dat heeft er ook voor gezorgd dat we een stevige financiële reserve hebben. Dat komt echt door de zondag.”

Het KPJ Feestweekend pakt op vrijdag dus goed uit met de bekendste band uit Overijssel van dit moment: Bökkers. Inmiddels goed voor vijf studioplaten. Vorig jaar verscheen hun laatste: Schorem uut de Schiettente. Goed voor lovende recensies. Bökkers staat garant voor opzwepende rock ’n roll. Een mengelmoesje van Status Quo, Chuck Berry en AC/DC, maar dan met teksten in het Sallandse Nedersaksisch. Er is geen voorverkoop. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar bij de ingang van de feesttent.

Hardcore
Het programma gaat zaterdag 14 april verder met DJ-sets van Mental Theo en DJ Korsakoff. Mental Theo scoorde in de jaren negentig als helft van het duo Charly Lownoise & Mental Theo diverse happy hardcore-hits. Daarna richtte hij zich op een carrière als presentator. Maar draaien bleef hij altijd. In deze tijd van 90’s-Party’s is zijn populariteit weer enorm gestegen. DJ Korsakoff, één van de populairste vrouwelijke DJ’s van Nederland, staat garant voor melodieuze hardcore. De KPJ maakt die avond gebruik van twee podia. Eentje voor DJ’s en aan de andere kant voor de band van de avond: Lead. Deze allround top 40-band wisselt in een hoog tempo hits af. Van dance tot rock, van golden oldies tot feesthits. De tent is geopend vanaf 20.45 uur. De entree bedraagt 12,50 euro.

Green Hornets
Zondag 15 april gaat het programma om 13.30 uur verder met de jaarlijkse autorodeo. Op dit moment staat de teller al op ruim honderd coureurs. “Waaronder ook een aantal van de Green Hornets uit de Boerhaar”, vertelt Jasper. Na afloop volgt een optreden van De Rockstieren. Deze Drentse band richt zich op het betere feesttentwerk. Boerenrock’n roll-hits uit de afgelopen zestig jaar.
“We bieden dit jaar een mooi gevarieerd programma”, stelt Jasper. “De vrijdagavond is met Bökkers voor de echte boerenrockers. Jong en oud. De zaterdag is met veel dance gericht op de wat jongere stappers, zeg maar de categorie 17 tot en met 25 en met de autorodeo op zondag richten we ons weer op jong en oud uit de regio.”

Het feestterrein is te vinden aan de Boerhaarseweg in Wijhe. Opgave

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.