jan overesch duurzame landbouw heeft geen gif nodig

Het wordt gespoten op grasland en op groenbemesters als rogge, om deze dood te krijgen. Roundup doodt zowel het bovengrondse deel van de plant als de wortel. Lang niet alle traditionele boeren gebruiken het middel Roundup. Zij, en de biologische boeren, laten zien dat we makkelijk zonder gif kunnen telen en boeren. De vraag is waarom gebruiken die boeren en adviseren loonwerkers dit middel? Is de gebruiker bekend met de gevolgen van het gebruik van gif als Roundup? Voer voor onderzoekers en journalisten.

Het middel heeft grote gevolgen voor het milieu, grondwater, bodemleven en luchtkwaliteit. Zoals gezegd het kan makkelijk zonder. Het is een kwestie van de juiste techniek mechanisatie toepassen. Het grootste ongemak over glyfosaat is dat het langzamerhand overal te vinden is in de bodem en grondwater. Glyfosaat geeft al problemen bij de Nederlandse drinkwatervoorziening. In oppervlaktewater dat wordt gewonnen om er drinkwater van te maken, zit volgens de drinkwaterbedrijven „al jaren” te veel glyfosaat. Het staat daarom op de lijst van ‘probleemstoffen’. Glysofaat ofwel Roundup is een gevaar voor onze gezondheid.

Het gebruik van gif is niet vrijblijvend. Hulde aan de boeren die het niet gebruiken, duurzame landbouw heeft geen gif nodig, we hebben de aarde ter leen van onze kinderen.

Jan Overesch

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.