inspirerend leerlingenconcert door pianoleerlingen van rianne hoek van dijke en muzikale gasten

Het concert was door de leerlingen goed voorbereid en een aantal speelde de muziek uit het hoofd. De term ‘by heart’ vindt Rianne een betere benaming, muziek wordt pas echt muziek als de speler er zelf ook van geniet. Er klonk muziek van o.a. Bach, Chopin, Satie, Pärt. Een heerlijke Spaanse sfeer ontstond bij de Malaguena en de virtuoos vertolkte Etude Espagnole. Leerlingen hadden pianomuziek met titels die pasten bij het concertthema Muziek aan de Horizon: Tahitian Sunrise, Engelenzang, Passaggio, River flows in you, Sound of Silence, Beyond the Horizon, Papoea Fantasy etc. Het feit dat je als leerling 7 keer opnieuw mag beginnen was voor het publiek in eerste instantie even slikken maar voor de spelers een verademing. Achteraf bleek geen leerling daarvan gebruik te hoeven maken. Tussen het spel van de leerlingen door kreeg de kersverse vocalgroup MixZing de kans van zich te laten horen en de vier zangers hebben deze eerste podiumervaring goed benut; het publiek genoot van de zang die werd gedragen door een prachtige basstem. De bijdrage van de violiste Maaike Gerritsen (met Rianne aan de piano) met een vertolking van de meeslepende Hongaarse Czardas werd door de aanwezigen erg gewaardeerd. Voor de pianoleerlingen leuk om ook het spel te horen van een vioolleerlinge van Maaike in het concerto no. 35 van Rieding. Grappig was het lied Onbewoond Eiland, gezongen met pasjes en gebaren door de pianoleerlingen in de basisschoolleeftijd. Met aangepaste solo’s en aangevuld met trompetspel.

Het slotnummer Morning has broken, een ‘’ gouwe ouwe’, werd ingeluid met klokkenspel en uiteindelijk door alle aanwezigen meegezongen waarbij naast de pianobegeleiding ook de trompet en de violen van zich lieten horen. De verbindende kracht van muziek was voelbaar en na het verzoek om allen een zonnestraal mee naar huis te nemen gingen leerlingen, gasten en publiek voldaan huiswaarts. Op het programmaboekje staat een indrukwekkende lijst met namen en logo’s van vrijwilligers en sponsors (waaronder de gemeente Olst Wijhe), die allen hebben bijgedragen aan het slagen van dit feestelijke, hartverwarmende voorjaarsconcert.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.