informateur olst wijhe adviseert gb cda en vvd aangevuld met d66

Op 3 april is Van Dijk begonnen met zijn opdracht. Op 6 en 7 april zijn verkennende gesprekken geweest. De partijen is gevraagd wat de fracties als belangrijkste opgaven voor de komende raadsperiode zien en wat dit betekent voor de eerstvolgende stappen richting een bestuurlijk akkoord.

“Op basis van de gevoerde gesprekken kom ik tot de conclusie dat voortzetting van de bestaande coalitie van GB, CDA en VVD aangevuld met D66 het meest aansluit bij de eerder genoemde uitgangspunten. Een dergelijke coalitie heeft een stabiele meerderheid, een breed draagvlak in de raad, voldoende programmatische verbinding en er is een voldoende mate van onderling vertrouwen. Tussen deze partijen kan een akkoord op hoofdlijnen worden gesloten dat de raad ruimte biedt voor nadere invulling”, zo schrijft van informateur Piet van Dijk. 

De partijen zullen binnenkort met elkaar om tafel gaan en onderzoeken naar mogelijkheden. 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.