Home / archiefcentraal / informateur olst wijhe adviseert gb cda en vvd aangevuld met d66

Informateur Piet van Dijk, burgemeester van het Drentse Aa en Hunze heeft zijn rapport aangeboden aan Marcel Blind, lijsttrekker van GemeenteBelangen de grootste partij in Olst Wijhe. Gemeentebelangen Olst-Wijhe is daarbij qua stemmenaantal de grootste partij geworden en heeft derhalve het initiatief genomen om te komen tot een nieuw coalitieakkoord. 

informateur olst wijhe adviseert gb cda en vvd aangevuld met d66

Op 3 april is Van Dijk begonnen met zijn opdracht. Op 6 en 7 april zijn verkennende gesprekken geweest. De partijen is gevraagd wat de fracties als belangrijkste opgaven voor de komende raadsperiode zien en wat dit betekent voor de eerstvolgende stappen richting een bestuurlijk akkoord.

“Op basis van de gevoerde gesprekken kom ik tot de conclusie dat voortzetting van de bestaande coalitie van GB, CDA en VVD aangevuld met D66 het meest aansluit bij de eerder genoemde uitgangspunten. Een dergelijke coalitie heeft een stabiele meerderheid, een breed draagvlak in de raad, voldoende programmatische verbinding en er is een voldoende mate van onderling vertrouwen. Tussen deze partijen kan een akkoord op hoofdlijnen worden gesloten dat de raad ruimte biedt voor nadere invulling”, zo schrijft van informateur Piet van Dijk. 

De partijen zullen binnenkort met elkaar om tafel gaan en onderzoeken naar mogelijkheden. 

 

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.