gerrit westendorp vrijwilliger van de maand april

“Maar dat is toch niet nodig”, is zijn reactie, als hij de oorkonde en de appeltaart van de Parabool in ontvangst neemt. Roxane de Pina, opbouwwerker bij Wijz Welzijn, denkt hier anders over. “Gerrit doet al jaren vrijwilligerswerk bij ons. Hij houdt zich bezig met bowlingactiviteiten voor ouderen, regelt geldzaken en nog veel meer. Mensen als Gerrit zijn voor ons onmisbaar en we zetten hem graag in het zonnetje!”

Even later aan de koffietafel begint Gerrit te vertellen. Hij werkte vroeger voor de Spaarbank en had kantoor aan huis. Op zijn 67e werd hij vrijwilliger, eigenlijk om tijdelijk het penningmeesterschap van iemand over te nemen. Vele vrijwilligersbanen volgden. Hij was penningmeester bij de gymverenging, was actief voor de kleindierenvereniging en is collectant bij de kerk. Dat hij nu, 22 jaar later, nog steeds actief is als vrijwilliger en nog regelmatig wandelt en werkt in zijn moestuin, had hij destijds niet kunnen bedenken. Voor het geluksvogeltje van Magies Glas dat hij ook in ontvangst neemt, heeft hij een heel mooie bestemming.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.