gemeenteraad van raalte werkt in informele setting aan roalter akkoord

Grootste partij Gemeentebelangen heeft het voortouw genomen. Dit na eerste verkennende gesprekken onder leiding van Kiekebosch, waaruit bleek dat alle partijen wel voelden voor het idee dat eerst gekeken wordt naar overeenkomsten. De gesprekken werden dinsdag vervolgd met een stellingensessie, waarbij de raadsleden door middel van kaarten omdraaien lieten weten het ergens wel of niet mee eens te zijn. Op die manier werden onderwerpen gerangeerd.

De stellingen waren samengesteld door de griffie op basis van de verkiezingsprogramma’s, maar ook brachten de partijen zelf nog enkele onderwerpen in. Opvallende uitkomst is dat bijvoorbeeld zorg voor alle partijen geen issue is om op te bezuinigen, maar ook dat de stelling omtrent de energietransitie en alles wat daarbij komt kijken, als niet bespreekbaar in de kolom ‘niet eens’ eindigde.

Temmink, die drie weken eerder het voorstel over het Roalter Akkoord deed in de eerste vergadering van de nieuwe raad, liet weten tevreden te zijn. Ook andere raadsleden hadden er desgevraagd een goed gevoel bij. Kiekebosch en de griffie verwerken woensdag de uitkomsten van de avond en sturen deze dan naar de fracties, welke de aantekening maakten dat sommige stellingen met een kleine nuance misschien wel voor hen verteerbaar waren. Gekeken wordt of met die kleine nuance-aanpassingen in een volgende openbare vergadering, donderdagavond 20.00 uur, het akkoord breder gemaakt kan worden, waarna het proces vervolg wordt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.