financien de baas in olst wijhe ontvangt bijdrage van oranje fonds

Financiën de Baas
Financiën de Baas is een initiatief van Ut Huus en De Kern. Beide organisaties willen hiermee samen de financiële zelfredzaamheid van inwoners van Olst-Wijhe vergroten. Dat doen zij onder meer door mensen bewust te maken van de aard van de problemen en hen vervolgens te activeren en te stimuleren om (weer) te participeren. Financiële redzaamheid is een belangrijke voorwaarde om te kunnen meedoen in de samenleving. Rond die doelstelling is ook de samenwerking met de gemeente belangrijk.

Uitbreiding inloopspreekuur
Hoewel Financiën de Baas in Olst-Wijhe bij veel inwoners bekend is, bestond toch het idee dat juist de mensen met financiële problemen soms niet goed worden bereikt. Het is immers voor mensen vaak niet gemakkelijk om financiële problemen open op tafel te leggen. Daarom willen Ut Huus en De Kern het voor deze mensen zo eenvoudig mogelijk maken. 

De eerste stap daarvoor is de uitbreiding van het inloopspreekuur waar mensen nu op vrijdagochtend vrij kunnen binnenlopen in het Holsterhuus, voor vragen op het gebied van hun administratie en financiën. De gemeente denkt mee over uitbreiding van dit inloopspreekuur.

Eerder aanpakken en één loket
Ook wordt er gewerkt aan een vroegere signalering. Immers, financiële problemen worden vaak alleen maar groter. Dus hoe eerder je het probleem in de gaten hebt, des te beter kun je voorkomen dat het een groot probleem wordt.

In de derde plaats wordt er gewerkt aan één loket. Op dit moment is het zo dat meerdere organisaties mensen met financiële problemen helpen. Bijvoorbeeld de voedselbank en de sociale dienst van de gemeente. Het is best lastig als je je voor elk onderdeeltje van je probleem bij allemaal moet melden. Eén loket voor alle ondersteuning maakt dat overzichtelijker en gemakkelijker.

Oranje Fonds
Om dit mogelijk te maken ontvingen Ut Huus en De Kern van het Oranje Fonds een bijdrage van € 17.500. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.
Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.