finaledag van carmel award

De winnaars van de havo, Sophie Cramer, Janneke Vos en Diede Schuurman, hebben de titel te danken aan hun bijzondere profielwerkstuk over ‘Netwerkende brugklassers’. De jury vond het zo bijzonder omdat ‘zo’n sociaal netwerk een alledaags onderwerp lijkt maar in werkelijkheid een grote impact heeft op het leven van brugklassers. De scholieren hebben een manier bedacht waarmee school en ouders invloed kunnen hebben op dat sociale netwerk. 

De winnaars van het vwo, Tiemen Hageman, Stern Nordsiek en Jilles Oom, hebben bij hun profielwerkstuk ‘Spotlight’, drie kunstenaars uitgelicht. ‘We zien hier een enorme creativiteit van een multidisciplinair trio dat hun project zou moeten uitgeven als digitaal leerboek voor de kunstvakken in het voorgezet onderwijs’, aldus de jury. 

Ook werd een Publieksprijs uitgereikt. Uit de leerlingen die hun profielwerkstuk op een ‘markt’ presenteerden, werd Freek Wolter van Carmel College Salland in Raalte uitgeroepen tot winnaar. Hij ging naar huis met een mediacheque van € 150,-.

Met de Carmel Award geeft Stichting Carmelcollege een podium aan allerlei talenten uit het examenjaar havo en vwo. “Profielwerkstukken passen binnen de huidige onderwijsontwikkelingen met aandacht voor gepersonaliseerd leren en 21e-eeuwse vaardigheden. Tijdens de finale kregen Carmelleerlingen de kans om hun genomineerde profielwerkstuk voor een breder publiek te presenteren.”

Meer informatie over Stichting Carmelcollege en de Carmel Award vind je op de website van Stichting Carmelcollege

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.