elbobus uit heino breidt wagenpark uit met bijzondere bussen

Bij de aanschaf van de nieuwe bussen stond de verkeersveiligheid voorop. “Wij willen het, maar nog belangrijker; onze reizigers vragen ook om meer veiligheid”, aldus Elbobus-directeur Martijn Besselsen. Zo zijn de nieuwe Volvo-bussen uiteraard voorzien van 3-punts veiligheidsgordels, maar ook van onzichtbare ‘snufjes’ die de veiligheid ten goede komen.

De bussen werken bijvoorbeeld met het zogenaamde Adaptive Cruise Control-systeem, waarbij het verkeer in dezelfde rijstrook automatisch in de gaten wordt gehouden en de snelheid wordt aangepast om een veilige afstand aan te houden. Bij een dreigende botsing treedt zelfs het ‘collision warning’-systeem in werking. Dat waarschuwt de chauffeur en remt uiteindelijk zelfs automatisch de bus af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.