Home / archiefcentraal / eindelijk een akkoord voor nieuw kruispunt bos

eindelijk een akkoord voor nieuw kruispunt bos

Nu het idee er is wordt er gewerkt aan de vergunning- en bestemmingsplanprocedures. Tussen 2020 en 2022 gaat de schop erin. Voor de aanpak van knooppunt Raalte is een bedrag van 50 miljoen euro beschikbaar. Hiervoor stelt de provincie 33 miljoen beschikbaar, het Rijk 12,5 miljoen en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.

Naast dat het kruispunt veiliger wordt kan er straks ook vlotter worden door gereden. Naast ongelijkvloerse kruising bij de N35/N348, krijgt de N35 twee van elkaar gescheiden rijbanen van 80 km/uur. Wel wordt ervoor gezorgd dat er ruimte overblijft om in een later stadium nog de rijbanen uit te breiden naar 2X2. Met de nieuwe constructie gaat de N35 over de N348 heen (zie onderstaande foto).

Fietsers die vanuit Heino komen of richting Heino gaan moeten straks onder een tunnel door. 

 

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.