d66 olst wijhe wil afstel uitbreiding lelystad airport

Afgelopen woensdag 18 april kwam het oordeel van de commissie MER naar buiten. De commissie geeft aan dat de omstreden milieurapport over Lelystad Airport niet over hoeft. Daarmee lijkt de weg naar opening van Lelystad Airport open te liggen.

“De risico’s voor de gezondheid van onze inwoners vinden wij te groot, als het gaat om fijnstof en geluid. Als de gegevens nu kloppen, hebben de ontwikkelingen vooral de eerste jaren, maar mogelijk nog langer, zeer grote gevolgen voor Olst-Wijhe en de regio; er zal langdurig laag gevlogen worden over dit deel van Nederland”, aldus raadslid Maartje Lof.

“Voor D66 Olst-Wijhe zijn de inspanningen voor duurzame energieopwekking in de gemeente niet uit te leggen, als we aan de andere kant enorme geluids- en milieuoverlast van deze omvang toestaan. Daarbij kan op het aantal vliegbewegingen niet gehandhaafd worden. Natuur- en milieuclubs, hoogleraren en burgergroepen roepen de minister ondertussen met klem op om veel meer en beter onderzoek te doen naar de gevolgen van Lelystad Airport. Bij de Europese Commissie staan tegelijkertijd vragen open over het selectiviteitsbeleid. Kort samengevat is er meer en meer onduidelijkheid ontstaan in het dossier Lelystad Airport.”

D66 vindt de nadelen en de hinder van Lelystad Airport voor Olst-Wijhe zwaarder wegen dan de economische en maatschappelijke voordelen, de ontwikkelingen rond de uitbreiding dienen daarom een halt toegeroepen te worden. Milieu, natuur, kwaliteit van de leefomgeving gaan er allemaal op achteruit. D66 vindt dat Nederland zou moeten inzetten op alternatieve manieren van vervoer zoals de trein en schonere vliegtuigen met eerlijke prijsopbouw.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.