brett mat

De verkoper was tenger, gebruind en liep met een energieke tred naar me toe. Zijn lange grijze haar droeg hij in een knotje. Om zijn nek rammelde een ketting met houtsnijwerkjes en kleine geboetseerde attributen. ‘Wat kan ik voor u doen?, vroeg hij terwijl hij werkelijk overal voor open leek te staan.

Ik voelde me onzeker en misplaatst. Ik brabbelde mijn wens: ‘Ik zoek een andullatiemat’. De verkoper maakte met zijn armen een grote cirkel: ‘Dan bent u hier aan het goede adres. Wij zijn de andullatiemattenspecialist. Waar wilt u de mat voor gebruiken?’
Weer stamelde ik: ‘Voor contact met dierbaren’.
‘Aha! Loopt u maar even mee’. We kwamen bij een grote andullatiemat van zo’n vier bij vier meter. ‘Kijk. Hier kunt u met al uw dierbaren een heerlijke tijd op hebben. De mat bestaat uit…

Ik onderbrak de verkoper. ‘Nee nee, ik bedoel contact met overléden dierbaren.’ Nu keek hij plots heel sereen en leidde me naar een ruimte met gedempt licht. Dit zag er allemaal nogal duur uit. ‘Het mag ook een occasion zijn hoor’. De verkoper kwam dicht naast me staan. ‘Een veel gemaakte denkfout, mijnheer. Een goede mat slaat alle energiebanen en zielscontacten op. U kunt zich vast wel voorstellen wat er gaat gebeuren als nieuwe en oude signalen vanuit de hemelen door elkaar gaan schieten. Daar moet ík niet aan denken. Nee, ik verkoop alleen nieuw. Gaat u maar liggen hoor. Dit is een demo-model’.

Ik strekte me languit. Het licht leek even te knipperen. De mat ging aan. Ik voelde ontspanning, rust, vertrouwen, geduld en had geen pijn.
Kom maar pa. Kunnen we het er nog eens over hebben.

staging2.brettsnap.nl 
brettcolumn@hotmail.com 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.