brett drachten

Mijn Turkse vriend Okan zal vanuit Istanbul 596.5 kilometer rijden (volgens Google Maps) om een paar dagen in hetzelfde hotel te verblijven. Een simpel hotel, langs de snelweg. De uitbater heet mister Tasos en is, zoals het een Griek betaamt, reeds bij voorbaat via de email uiterst wantrouwend ten aanzien van zijn Turkse gasten. We zullen bijkletsen, met vrouw en kinderen, en ook oma zal van de partij zijn. Mijn vrouw neemt ‘Mens Erger Je Niet’ mee, een mooi internationaal symbool waar de wereldpolitieke leiders nog veel van zouden kunnen leren.

Ooit ging ik voor bezoekjes gewoon naar Turkije: Manavgat, Side, Alanya, Karaman. Prettige locaties. We dronken thee, slenterden over Okan’s geboortegrond, en dachten dat de wereld wel ok was. Die tijd is voorlopig even voorbij nu het land van de krimpende maan de scheiding der machten overboord heeft gezet.

In de loop der jaren is het avontuurlijke sowieso uit mij verdwenen. De pet die ik op heb van de rest van de mensheid is ook niet bijzonder hoog meer. Het liefst mijd ik massa’s en verzamelplekken als vliegvelden en steden.

Voor mij liever Drachten dan Schiphol of Thessaloniki. In café restaurant & bakkerij Graancirkel aten mijn vrouw en ik afgelopen zaterdag kroketten met brood. En ik vroeg me af of ze het erg vindt dat ik langzaam richting kluizenaarschap beweeg.

Toch maar eens aan haar vragen. Kan mooi in het vliegtuig, als ik met opgetrokken benen naar Morgan Freeman zit te kijken en de stewardess me vriendelijk een glaasje water aanbiedt.

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.