bierpullen schuiven en spijkers met koppen slaan op koningsdag

De vrolijke bonte stoet toog weer door het dorp – fanfare en kinderen gescheiden door twee vaders die als lijntrekkers fungeerden met een rood-wit lint.
Daarna konden de kinderen beginnen aan de spelletjes die het Oranjecomité Mariënheem had georganiseerd.

De kleineren in de kleine arena: kleuren en plakken, bouwen met satéprikkers en marshmellows, of een glittertattoo laten zetten. Ik was stiekem wel een beetje jaloers op die mooie tattoos. Ook stond er prachtig luchtkasteel om lekker weg te dromen tussen de springende kinderen.

De iets grotere kinderen hadden grotere spelletjes. Kinderen aan de broek hebben hangen waren dan ook geen beenklevertjes maar betekende wat anders: de spijkerbroek hing aan het voetbalrek en aan die broek moesten ze zo lang mogelijk blijven hangen. Met andere spelletjes blijven we nog in het timmermansvak: met hamers houten ballen uit je vakje zien te weren of met een grote hamer grote spijkers met koppen slaan in een grote boomstronk.
Er moest ook over grote kratten worden gelopen – iedere keer kratten verzetten vanaf je hoge positie. Grote bierpullen moesten op de lange baan worden gesc hoven. Gelukkig zat er niet echt bier in, dus de kinderen en begeleiders bleven droog. Ook het weer werkte goed mee: droog, een klein beetje wind en af en toe piepte de zon er ook nog even door. Naast de grote gele bal waren er ook grote blauwe skippyballen en was er de grote toren van Pisa die overeind moest blijven. Ook niet zelf omvallen terwijl je samen met een grote rood blauwe worst over de streep moet hopsen.
Natuurlijk was er daarna ook een oranje ballon voor iedere deelnemer! Allemaal vasthouden om dan tegelijk los te laten … bijna gelukt. Er is altijd één ballon die eerder het ruime sop kiest. Als er één ballon over de dam is, volgt de rest tegelijk. Altijd een mooi gezicht, die oranje stipjes! En nu maar afwachten welke ballon het verst weg reist. Maar eerst een lekker raketijsje en met je blauwe bonnetje nog even de rommelmarkt afstropen. En bij mama om meer geld vragen want oh oh oh, dat speelgoed van anderen lokt en lonkt toch altijd enorm. En voor wie nog niet verzadigd was van het raketje, waren er cupcakes en stond er de ijscocar van Puck’s IJs. Mmmmmm…
Met weer veel dank aan het Oranjecomité en de vele vrijwilligers!

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.