bierproeverij bij de olsterhof

In 2010 ontstond, in de kelder van een horecagelegenheid in Raalte, een bier op basis van grondstoffen uit de regio. In een ambachtelijke brouwerij werd hier op kleine schaal een streekbier gebrouwen onder de verzamelnaam Sallands Landbier. Na verloop van de tijd kwamen er steeds meer soorten bij met klinkende namen als: Bokkige Theodorus, Witte Franciscus, Donkere Henricus, Rudolphus en Blonde Johannes. Door deze groei is nu een ruimere locatie betrokken, net buiten de grenzen van de regio Salland. De pruttelende brouwvaten waarin het Sallandse gerstenat wordt bereid staan nu in het Twentse Albergen.

Dinie Mekkering van slijterij De Dom uit Olst zal de bezoeker, op het terras van de Olsterhof, de verschillende soorten laten ruiken en proeven.

Terwijl u aan proeven bent van het frisse Sallandse gerstenat, zorgt duo Grashof & Stook voor de muziek. Teun Grashof en Rosanne Stook vormen samen dit muzikale duo dat verhalende liedjes van vroeger en nu brengt. Door echte, pure, muziek te maken weten zij een fijne en relaxte sfeer te creëren enkel met zang begeleid door piano of gitaar. Het idee is ontstaan bij het kampvuur, waar je elkaar verhalen vertelt en liedjes zingt. Zij roepen op een stijlvolle manier de juiste sfeer op, door precies die muziek te spelen die past bij het moment; altijd op een aangenaam volume.

Dit alles kunt u meebeleven op zondag 6 mei vanaf 11.00 uur (Grashof & Stook treden op vanaf 13.00 uur) bij de Olsterhof in Olst. Voor de Sallands Landbier liefhebbers zal ook de naastgelegen slijterij die dag geopend zijn. De toegang en deelname aan de proeverij is gratis.

Meer informatie vindt u op staging2.olsterhof.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.