bezoekers geven ribs and blues een 9 1 voor sfeer

Overijssel ondersteunt deze evenementen met subsidie omdat ze volgens het provinciebestuur belangrijk zijn voor de regionale economie door de komst van veel bezoekers en gasten. Ook vergroten ze de naamsbekendheid van Overijssel.

Ribs & Blues is het enige geselecteerde evenement in Raalte. Vorig jaar wekte het niet selecteren van Stöppelhaene nog veel onbegrip bij onder meer het bestuur van het Sallands oogstfeest. Bij een vorige provinciale subsidieregeling kreeg Stöppelhaene wel een bijdrage om de naamsbekendheid vooral buiten de provincie te vergroten.

Bij het onderzoek van de zeventien geselecteerde evenementen is gekeken naar onder meer de waardering van de bezoekers, hun herkomst en de gemiddelde leeftijd. Bezoekers van Ribs & Blues gaven gemiddeld een 9,1 als rapportcijfer voor de sfeer op de Domineeskamp tijdens het pinksterweekeinde. Na het cijfer voor het Dickens Festijn in Deventer, een 9,2, was dat de hoogste waardering. De sfeer op de Strongmanrun in Hellendoorn deed het met een 9 ook goed. Ook bij de algemene beoordeling van het hele evenement deed Ribs en Blues het uitstekend; een 8,5. Ook hier scoorde het Dickens Festijn met een 8,7 net iets beter, evenals de Triathlon Holten, een 8,6.

Overijssel onderzocht ook waar de bezoekers vorig jaar vandaan kwamen. Hier lopen de cijfers ver uiteen. Zo komt 72 procent van de bezoekers van de Deventer Boekenmarkt van buiten Overijssel, terwijl bij het Stadsfestival Zwolle juist 72 procent van de bezoekers uit de eigen stad komt. Ook GOGBOT (Enschede) en Zwolle Unlimited trekken in meerderheid belangstellenden uit de eigen stad. Bij Ribs & Blues komt ruim een derde deel van de bezoekers uit Salland zelf; zo’n kleine twintig procent uit de rest van Overijssel en circa 45 procent van buiten de provincie. Een klein deel komt uit het buitenland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.