4devrijheid in luttenberg

Veel Luttenbergers wonen die plechtigheid trouw bij. Dit jaar is ook de sportploeg van TopFit Salland aanwezig. Zij vertrekken na afloop richting Wageningen. Daar wordt bij Hotel De Wereld (waar de capitulatie getekend werd) het bevrijdingsvuur aangestoken. Dit vuur wordt door estafettelopers door heel Nederland gebracht.

De Luttenbergse lopers (met verzorgers, fietsbegeleiders en chauffeurs) hebben 125 km voor de boeg. Om middernacht vertrekken ze vanuit Wageningen, komen dan naar het oosten en zijn rond 7.30 uur in Nieuw Heeten. Ze gaan vanaf daar langs alle buurtdorpen van gemeente Raalte: Heeten, Broekland, Lierderholthuis, Laag Zuthem, Heino, Raalte, Mariënheem en uiteindelijk, rond 13.30 naar Luttenberg. Daar wordt het bevrijdingsvuur overgebracht naar de vlam, die de hele dag branden zal naast het podium. De lopers en hun verzorgers mogen dan van een welverdiend glaasje genieten!

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/L5KeSZOc9p4″]

In de prachtige nostalgische muziekkoepel treedt dan een keur van lokale en regionale artiesten op. Een continue programma met afwisselende inhoud: solisten, orkesten, koren, een dansgroep en een popband komen op de planken, Natuurlijk ontbreekt Luttenbergs trots Höllenboer niet!

Op het gezellige terras voor Elckerlyc is het heerlijk zitten en genieten van het gebodene. Neem ook een kijkje in Elckerlyc, waar een unieke expositie te zien is over de V2, met nog niet eerder tentoongestelde originele objecten van verzamelaar Henri Boerdam. Kijk op de Butzelaarstraat naar de oude legervoertuigen, of neem even een moment voor bezinning en steek een kaarsje aan in de naastgelegen Corneliuskerk. Voor de kleintjes is er een springkussen. Als de wind gunstig is, wordt rond 19.30 uur op de kerkweide een luchtballon opgelaten, met daarin de blijde winnaars van de bingo bij de revue.

Kom dus naar Luttenberg op 5 mei, want ze hebben daar ’n bult te vier’n!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.