wethouder blind geeft verkeerde informatie over gifhuis in wijhe en zegt sorry

De wethouder had gezegd dat er in overleg met de buurt was afgesproken dat er een chemische substantie in de rioleringen zouden komen. Echter wisten de buurtbewoners van niks en Blind schoof dat gemakkelijk van zich af. 

Inmiddels heeft Blind zijn excuses aangeboden en daaruit kom onderstaande verklaring:

Voor een familie in de wijk de Grienden in Wijhe is er tijdens een reconstructie een fout gemaakt bij het dicht zetten van de oude riolering. Door de gassen die daarbij vrij zijn gekomen, is hun woning tijdelijk onbewoonbaar geworden en wonen zij, tot deze situatie is opgelost, elders. Sindsdien zet iedereen alles op alles om dit probleem samen met deze familie op te lossen.

Afgelopen maandag heeft de fractie van D66 hierover vragen gesteld aan de wethouder die hierop onjuiste antwoorden heeft gegeven. Wethouder Blind: “Ik heb afgelopen maandag in de raad onjuiste informatie gegeven waardoor er veel tumult is ontstaan. Ik ben hiervoor verantwoordelijk en bied oprecht mijn welgemeende excuses aan.

Het was absoluut niet de bedoeling om onduidelijkheid en onrust te creëren. Nu gaat de aandacht hiernaar uit, terwijl de focus hoort te liggen op het vinden van goede oplossingen voor de familie. Het spijt mij dat ik een foute toelichting heb gegeven. Ik kan iedereen garanderen dat we alles op alles zetten om gezamenlijk tot goede oplossingen te komen”.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.