Home / archiefcentraal / voorleeskampioenen

voorleeskampioenen

Acht kandidaten afkomstig uit gemeenten Deventer, Raalte, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Olst-Wijhe deden mee aan deze wedstrijd. De presentatie van de avond was in handen van Karin de Graaff. De jury had het moeilijk om een definitieve keuze te maken, maar maakte uiteindelijk bekend dat de winnaars Luna (St. Jozefschool in Wijhe) en Amélie (De Peppel in Nijverdal) zijn. Alle deelnemers ontvingen aan het eind een oorkonde.

Luna las voor uit Lampje van Annet Schaap en Amélie uit Kweenie van Joke van Leeuwen. Deze twee winnaars gaan door naar de finale van het voorleeskampioenschap van de provincie Overijssel. Deze provinciale finale wordt gehouden op 11 april in het ZINiN theater in Nijverdal. De jury bestond uit Linda Voortman; juryvoorzitter (adviseur Rijnbrink/VoorleesExpress Overijssel), Saskia Pekelharing (docent en leesconsulent bibliotheek Rijssen-Holten) en Janneke Meijer (combinatiefunctionaris Taal & Cultuur gem. Hellendoorn).

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.