video i rechtszaak tegen youtuber snapking door filmen jongen met syndroom van down uit laag zuthem

Ouders van Jeroen

Volgens de ouders, die woonachtig zijn in Laag Zuthem, is de jongen daardoor nog steeds erg van streek en heeft hij tot de dag van vandaag moeite om bij mensen in de buurt te komen die een telefoon in hun handen hebben. 

De ouders van de jongen hebben een rechtszaak aangepassen. Tim is echter nog geen één zitting komen opdagen en ook de advocaat die hij destijds had ingeschakeld heeft niets van zich laten horen. Tot grote frustratie bij de ouders en de jongen zelf, die erg op keek tegen die dag. 

Vervolgens heeft de YouTuber op zijn eigen kanaal een video geplaatst. Daarin vertelde hij dat hij contact heeft proberen op te nemen met de jongen en zijn ouders, maar dat dit niet was gelukt en dat hij dit erg jammer vond. Opmerkelijk is dat de ouders zelf aangeven niks te hebben vernomen van Tim, maar dat liever ook niet willen totdat de rechtszaak voorbij is. 

“Ik denk dat we eerst de rechtszaak maar moeten afwachten en kijken wat hij daar te zeggen heeft. Als je zulke dingen doet, moet je je verantwoorden voor je daden, je verantwoordelijkheid nemen en verschijnen op een zitting en daar niet tot tweemaal toe niet verschijnen” aldus de ouders van Jeroen tegen over RTV Oost.

Rechtszaak
In januari en februari stond de rechtszaak op de agenda van de politierechter, maar tot twee keer toe verscheen de verdachte vlogger niet op zitting. In mei staat de zaak opnieuw gepland. De rechter gaf in de laatste zitting te kennen dat hij het nodig vindt dat de vlogger uitleg komt geven.

De uitspraak dat de vlogger niet wist dat de jongen gehandicapt was, beschouwen de ouders van het slachtoffer als klinkklare onzin: “Zelfs een kind kan nog zien dat Jeroen syndroom van Down heeft.”

Zo is te lezen op de website van RTV Oost.

Sorry
In de video die hieronder te zien is vertelt Tim dat hij spijt betuigt. Uit een teken van respect en dat de vlogger veranderd is, bezorgt hij een andere verstandelijk gehandicapte jongen een erg leuke dag. 

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/W7J4-8Q3uYw”]

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/6dTzuFgvbB8″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.