uitslag olst wijhe verkiezingen op kandidaatniveau bekend

Burgemeester Ton Strien maakte de voorlopige uitslag om 17.00 uur bekend. De zetelverdeling is niet veranderd. Bij vier partijen zijn de kandidaten gekozen volgens de volgorde van de lijst. Bij twee partijen is er een verschuiving in de volgorde van de lijst. Bij Gemeentebelangen is Cynthia Roessink met voorkeursstemmen gekozen, bij GroenLinks Miriam Zijp.

De ervaringen met het centraal tellen zijn positief. Alle tellers waren vooraf goed geïnstrueerd waardoor het tellen vlot verliep. De gemeente Olst-Wijhe heeft deelgenomen aan het experiment om rust te scheppen om zorgvuldig te kunnen tellen. Op deze manier worden er minder fouten gemaakt omdat er niet tot diep in de nacht hoeft te worden geteld.

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen wordt op 23 maart om 10.00 uur vastgesteld in een openbare zitting van het centraal stembureau en wordt daarna op de website geplaatst.

Cynthia Roessink
Vanuit het niets meldde ze zich zondagmiddag ineens op het podium. De nummer vijf van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. “Dit is wie ik ben en waar ik voor sta, dit is waarom ik jouw stem nodig ben” De frisse wind bij Gemeentebelangen Olst-Wijhe haalde op voorkeur stemmen de tweede plek na lijstrekker Marcel blind.

‘Ze kwam, zag en overwon’

Ze kwam van plek vijf en ging collega kandidaten voorbij. Roessink, de dertigjarige geboren en getogen, Wijhese stelt haar plekje in de raad veilig door recht voor de raap te vertellen wie ze is en waar ze voor staat.

Een tweede vrouw die haar medeconcurrenten op een lijst voorbij gaat is Miriam Zijp bij GroenLinks. Zij steeg van de derde naar de tweede plek en stelt daarbij ook haar plekje in de raad veilig.

Aan de zetel verdeling, na aanleiding van de uitslag gisteren verandert verder niks, het volledige overzicht van de verkozen raadsleden vind u hier onder.

Raadsleden op volgorde:

CDA: 

 1. Kamphuis, H.T.J. (Hans)
 2. Olthof-Kolkman, J. (Jolande)
 3. Engberink, H.G. (Herman)
 4. Steenbergen, E.S.M. (Elleke)

Gemeentebelangen

 1. Blind, M. (Marcel) (m)
 2. Roessink, A.S. (Cynthia) (v)
 3. de Wit, R.H. (Ron) (m)
 4. Schumacher, F.T.M. (Frank) (m)

PvdA

 1. Jumelet, M.D. (Martijn) (m)
 2. Leber, R.J.M. (René) (m)

D66

 1. Lof, M. (Maartje) (v)
 2. Brandsma, R.A.J. (Rimmert) (m)

VVD

 1. Bosch, A.G.J. (Anton) (m)
 2. Olthof, H. (Hans) (m)
 3. ter Haar, W.B. (Erna) (v)

GroenLinks

 1. Hummelink, F.T.B. (Ferdi) (m)
 2. Zijp, M. (Miriam) (v)

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.