toon schuiling raadsleden zijn op de eerste plaats volksvertegenwoordiger

“Olst-Wijhe wordt helemaal niet slecht bestuurd. Maar er bestaat bij het huidige CDA/GB/VVD college een grote angst om buiten de lijntjes te kleuren. En daar hebben de inwoners last van”, zo vindt de nummer 9 op de kandidatenlijst van de PvdA Wijhenaar Toon Schuiling. En voorbeelden heeft hij te over. ‘Een actieve middenstander wil buiten de reguliere winkeltijden open. Dit vanwege een Harry Potternacht. Extra regelgeving en flink wat leges frustreren dit initiatief. Een ouder echtpaar wil de woning verbouwen om de zoon en zijn gezin op hetzelfde erf te laten wonen. Dit met het oog op toekomstige mantelzorg. B. en W. willen dit niet omdat er dan een extra huisnummer moet komen. In de leegstaande Blokker in Olst mag geen beweegstudio komen vanwege vage regeltjes in het bestemmingsplan. En zo kan ik nog wel even door gaan”. Schuiling vindt dat juist een kleine gemeente als Olst-Wijhe maatwerk moet leveren. “Durf eens!”

50% buiten het gemeentehuis

Of je het nu met hem eens of oneens bent. Durf kan Schuiling in ieder geval niet worden ontzegd. Met de organisatie van de goed bezochte PvdA Dorpsgesprekken en met soms prikkelende columns probeert hij steevast discussies ván de raadszaal náár de straat te verleggen. “Raadslid zijn is niet zo ingewikkeld. Je moet met beide benen in de samenleving staan. En goed kunnen luisteren. Wat mij betreft wordt in het nieuwe coalitie akkoord de afspraak gemaakt dat raadsleden maximaal 50% van hun tijd in het gemeentehuis besteden. De tijd die vrij komt wordt benut om het gesprek met de samenleving aan te gaan. Raadsleden zijn op de eerste plaats volksvertegenwoordiger”, aldus Toon Schuiling.

Om de regeldrift van het college van B. en W. te beteugelen wil hij dat de politieke partijen in Olst-Wijhe zich achter een ‘Rekmanifest” scharen.

“Met een ‘’Rekmanifest’, de naam zegt het al, gaan bestuurders en ambtenaren op zoek naar de rek in de regels. Dat betekent B. en W. minder handelen naar de letter van regeling en meer kijken naar de bedoeling ervan. Er zijn al gemeenten die hier mee werken. De eerste ervaringen zijn rond uit positief. De schaal van Olst-Wijhe is bij uitstek geschikt om ook hier met een rekmanifest te gaan werken. Kortom Doen!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.