tip van energieloket salland zonnepanelen op de muur dat kan nu ook

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Zonnepanelen leg je op het dak. Maar als je het slim aanpakt, kun je ze ook aan de gevel bevestigen. Handig voor als je dak niet gunstig ligt of niet stevig genoeg is. Maar ook handig als je veel rechtstaande muur hebt.

Zigzagsolar ontwikkelt geventileerde gevels met solar. Het is – citeren we het bedrijf zelf – een esthetisch product mede doordat vanaf de straatkant alleen de decoratieve panelen ziet. 

Frank Bartelen van Zigzagsolar: “Het monteren van PV op het dak is nog altijd de goedkoopste optie. Maar soms is de ambitie hoger en kunnen subsidies het aantrekkelijk maken om een zonnegevel te maken! Momenteel hebben we enkele gevels gerealiseerd (Leiden, Utrecht en Sittard). Vele zijn in voorbereiding, zoals in Utrecht, Almere en Shanghai. Wij zijn op zoek naar mooie opdrachten die ook als referentie kunnen dienen.”

De zigzagsolar is passend te maken voor elk geveloppervlak, de opbrengst loopt tot maximaal 130 kWh/m2-gevel/jaar. (Oost- en west-oriëntatie ongeveer 75% van deze waarde, noord-oriëntatie ongeveer 45% van deze waarde). Alle kleuren, prints en materialen zijn mogelijk. Donkere kleuren bieden iets lagere elektrische opbrengst.Voor elke toepassing is een energie-berekening en simulatie noodzakelijk waar de elektrische opbrengst uit berekend kan worden.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en geeft inzicht in zelf opwekken. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.