tip van energieloket salland speel een beetje met het thermostaat

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Afhankelijk van een huishouden, heb je verschillende ruimtes die je op verschillende temperaturen wil hebben. Ben je overdag weg? Heb je studerende kinderen? Het zijn zo maar twee heel bepalende factoren. Ook belangrijk is hoe je je huis verwarmt. Verwarm je met radiatoren of met vloerverwarming bijvoorbeeld.

Eerst dat laatste: een radiator verwarmt de lucht. Dat gaat redelijk snel. Je kunt je daarom permitteren de ruimte af te laten koelen als je er een tijd niet bent (de huiskamer, ’s nachts). Een vloerverwarming verwarmt de vloer, als die eenmaal op temperatuur is kost het maar weinig hem op temperatuur te houden terwijl het heel lang duurt een ruimte warm te krijgen.

Daar volgt 1 uit dat je met een vloerverwarming beter een constante temperatuur kunt hanteren, maar ook dat je een vloerverwarming niet moet gebruiken als je het ergens niet zo vaak warm hoeft te hebben of als je het ergens soms koel (slaapkamer) wil hebben.

Daar volgt 2 uit dat je een radiator gebruikt in ruimtes waar je snel van temperatuur wil kunnen wisselen. Je kunt vervolgens kiezen tussen een centraal thermostaat en een thermostaat per ruimte. Wat je kiest, hangt vooral af van de behoefte per ruimte. En een installateur helpt je uiteraard meedenken.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en geeft inzicht in zelf opwekken. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.