tip van energieloket salland een zonneboiler gratis warm water

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Je hebt zonnepanelen voor stroom en een zonneboiler voor warm water. Die laatste is een paneel op je dak waar warm water doorloopt dat door de zon wordt opgewarmd en vervolgens in een goed geïsoleerd boilervat maar heel langzaam afkoelt.

Trage verwarming heet dat: je maakt water warm terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt. En als je het wél nodig hebt, heeft de boiler voldoende voorraad (als de boiler groot genoeg is). Omdat je de zon de tijd geeft water op te warmen is dat gratis en voor niets. Dat in tegenstelling tot die geiser die je koude water hals over kop op temperatuur moet brengen.

Het gratis warme water kun je gebruiken als tapwater (keuken, douche, bad), je kunt zelfs (vaat-)wasmachines kopen die warm water tappen. De wasmachine wacht dan gewoon even tot het zestig graden water afgekoeld naar de veertig graden waarop je wil wassen!

Maar het gratis warme water kan ook door de radiator of de vloerverwarming!

In plaats van, of samen met, en zonneboiler kun je ook een warmtepomp op de boiler koppelen. Ook sommige houtkachels kunnen op systemen aangesloten worden.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en geeft inzicht in zelf opwekken. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.