susanne van der putt politiek mag ook best vrolijk en optimistisch zijn

Susanne van der Putt (51), woont op Fortmond en werkt als communicatie adviseur bij de gemeente Deventer. Susanne staat op de tiende plaats van de kandidatenlijst van de PvdA Olst-Wijhe. Ze wil dat er meer gelachen wordt in politiek Olst-Wijhe.

Directe ambities om in de raad te gaan zijn er nog niet. “Ik denk dat het goed is om eerst in de steunfractie warm te draaien en mij bijvoorbeeld in te zetten voor organisatie van de bekende PvdA Dorpsgesprekken.

Susanne van der Putt heeft ook de eindredactie van de verkiezingsprogramma Doen! voor haar rekening genomen. “Een concreet programma”. Vooral de zorgparagraaf sprak haar aan. “Op dit vlak kun je je als kleine gemeente onderscheiden. Bijvoorbeeld door af te spreken dat de gemeente ten minste in een keer in vier jaar alle inwoners boven de 75 jaar bezoekt als ze dat op prijs stellen. En het zou niet gek zijn als het college en de raadsleden ook af en toe mee op huisbezoek gaan. Dan hoor je de echte verhalen”. Ook het PvdA idee om de huishoudelijke zorg op Olst-Wijhese schaal te organiseren spreekt haar aan.” Door dit op lokaal niveau te doen, wordt het persoonlijker en haal je een boel bureaucratie weg. Ook uit het oogpunt van lokale werkgelegenheid vind ik dit geen gek idee”.

Leven in de brouwerij
Susanne verdient haar boterham in de communicatie. Er mag wel wat meer creativiteit komen in de Olst-Wijhese politiek, zo vindt ze kijkend door haar professionele bril. “Organiseer meetings in de kernen, doe mee aan maatschappelijke initiatieven, betrek kinderen en jongeren bij discussies. De luiken van het gemeentehuis mogen verder open”. Ook mag de insteek vrolijk en optimistisch zijn. “We wonen in een prachtige gemeente waar heel veel zaken gewoon goed geregeld zijn. Onze raad moet zijn stinkende best doen om het goede te behouden en problemen aan te pakken. Met een lach op het gezicht werkt dat beter!

 

Meer foto's