sportverenigingen rondom ramele actief voor samenloop voor hoop

Foto (van links naar rechts): Frans Rouwenhoff, Jos Heethaar, Walter Wind, Arie van der Lee en Ben Wichers Schreur. Op de foto ontbreekt Cor Verbaas, voorzitter van Salland Mixed Hockeyclub.

Walter Wind, voorzitter CRT, start het gesprek lachend. “Eigenlijk waren we gewoon tweede keus hoor. De SamenLoop voor Hoop zou in eerste instantie bij AV Salland plaatsvinden. Niet zo vreemd natuurlijk met de link naar atletiek. Al snel kwam men erachter dat een verhard terrein toch de voorkeur had. Zeker voor mensen die minder goed ter been zijn, maar ook omdat je minder afhankelijk bent van de weersomstandigheden. In eerste instantie steunen we natuurlijk het goede doel, KWF. Vele leden kennen in hun familie of vriendenkring wel mensen met kanker en we hebben ook een groot aantal leden dat meefietst met de Alpe d’HuZes. Dus de link met onze vereniging is er zeker. Daarnaast hebben we de baan er natuurlijk al liggen. Veel mensen hebben hier helemaal geen weet van. Het is dus ook nog eens een mooie gelegenheid om CRT te promoten!”

AV Salland voorzitter Arie van der Lee is niet teleurgesteld dat er niet op zijn terrein gelopen wordt. “We maken er voor dit weekend een kampeerterrein van. Dat is weer eens wat anders. Deelnemers aan de loop kunnen bij ons gezellig een nachtje doorbrengen door hun caravan of camper op ons terrein te parkeren of de tent op te zetten.” Hij geeft ook nog aan dat de SamenLoop voor Hoop binnen de vereniging actief onder de aandacht is gebracht en verwacht zeker met een aantal teams aan de start te verschijnen.

Schietbaan
Achter de CRT bevindt zich de thuisbasis van de Raalter Schutterij. Voorzitter Ben Wichers Schreur vertelt dat de schietvereniging net als twee jaar geleden de kantine beschikbaar stelt aan de organisatie. “En ook openen we de schietbaan. Tegen betaling kan men schieten en de opbrengst gaat naar de SamenLoop voor Hoop. Onze leden helpen ook in de voorbereidingen.” Ook Hockeyvereniging SMHC draagt een steentje bij. De vereniging stelt haar terrein beschikbaar als parkeergelegenheid.

“Als voorzitter van de SamenLoop voor Hoop kun je hier alleen maar trots op zijn”, vertelt Frans Rouwenhoff. “Het is mooi om te zien dat we op deze manier een verbinding tot stand kunnen brengen tussen verschillende verenigingen die uiteindelijk uitmondt in een fantastisch evenement.”

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.