Home / archiefcentraal / soepcafe geeft tips om voedselverspilling te voorkomen

soepcafe geeft tips om voedselverspilling te voorkomen

Voedselverspilling gebeurt helaas nog overal, in de voedselindustrie, in de horeca, in de zorg maar ook bij ons thuis. Natuurlijk is de hoeveelheid voedsel die in onze keuken uiteindelijk in de prullenbak verdwijnt maar klein vergeleken met die andere sectoren. Maar als we thuis niet beginnen met voedselverspilling tegengaan, en onze kinderen hiermee opvoeden, dan zal er nooit iets veranderen. Dit kan al heel simpel. Maak van overrijp fruit een heerlijke smoothie. Gebruik groenten met wat vlekjes in een soep of stoofpotje. Vries restjes maaltijd in, in plaats van in de koelkast te zetten, want na een paar dagen koelkast worden kliekjes vaak alsnog weggegooid. Richt je koelkast op een slimme manier in door de net gekochte producten achteraan te zetten. Alleen op deze manier worden de ‘oude’ producten eerst gebruikt. Met name kinderen pakken natuurlijk wat het eerste voorhanden is

Met Het Soepcafé wil Olst in Transitie in samenwerking met Het Noaberhuus deze boodschap doorgeven aan zo veel mogelijk mensen. Producten die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden door de PLUS maar nog prima eetbaar zijn, worden omgezet in een heerlijke maaltijd van soep, salade en nagerecht.

De locatie is op 31 maart Het Middenhuis, Rietgors 22. Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl  en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.