samenloop voor hoop raalte mag rekenen op steun burgemeester

Twee jaar geleden was hij er ook bij. Dadema was onder de indruk van de emoties die het evenement losmaakte bij kankerpatiënten en hun familie. “Men deelde persoonlijke verhalen en men vond steun bij elkaar. Iedere familie of vriendgroep heeft wel te maken gehad met de verstrekkende gevolgen van kanker, zelfs overlijden. Het is hartverwarmend om te zien hoe een gemeenschap zich inzet om met een 24-uurs wandelestafette stil te staan bij kanker, het leven te vieren en geld in te zamelen voor het KWF. Ik draag graag mijn kleine steentje hieraan bij, ook vanuit mijn eigen ervaringen met deze vreselijke ziekte.”

Het doel van de SamenLoop voor Hoop is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF en voor het lokale doel, Kenniscentrum Oncologie in Deventer. Volgens Dadema is het voor Raalte belangrijk dat er ook daar een SamenLoop voor Hoop wordt gehouden. “Het evenement brengt onderlinge solidariteit in de samenleving naar boven. Gemeenschapszin in goede en minder goede tijden, tijdens feest en verdriet. De SamenLoop maakt de gevolgen van kanker bespreekbaar en emoties kunnen worden gedeeld. En tegelijkertijd wordt veel geld opgehaald voor onderzoek om deze vreselijke ziekte te stoppen.”

Dadema: “Binnen de gemeente zijn ook veel lotgenoten aanwezig en de vorige keer hebben veel ambtenaren in allerlei teams met bekenden meegedaan aan de Loop. Dat zal ook deze keer vast weer gebeuren. Ik zal ook navragen of behoefte is aan een apart gemeenteteam. Ik ben zeker aanwezig en zal natuurlijk ook rondes lopen. Ik houd van de spontaniteit van dit evenement en de gesprekken komen dan vanzelf op gang.”

Op de website staat alle informatie over de SamenLoop voor Hoop. Op 26 maart wordt er een informatieavond georganiseerd bij Zwakenberg in Raalte. Aanvang is om 20.00 uur. De bezoekers ontvangen informatie over het programma, kunnen kennismaken met andere teams en is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelding via: raalte@samenloopvoorhoop.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.