salland en vechtdal zijn voor de sleepwet

Momenteel staat de opkomst landelijk op 51,5%. Daarvan is 47,3% voor de sleepwet, 48,7% tegen en 4% heeft blanco gestemd. 

De uitslagen in Salland en Vechtdal zijn iets afwijkend van de landelijke uitslagen. De gemeente Raalte, Olst-Wijhe, Ommen en Dalfsen zijn allemaal voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), oftewel de Sleepwet. 

Op de foto is te zien dat vrijwel het gehele noorden tegen deze wet is en in de rest van het land blijven de meningen verspreid. 

Opmerkelijk is dat de grote gemeenten in Overijssel, namelijk Deventer, Zwolle, Almelo, Hengelo en Enschede allemaal tegen zijn en alle andere gemeenten in Overijssel voor de Sleepwet zijn. 

Raalte
Een meerderheid van 55,3 procent is voor de Sleepwet. 38.9 procent is tegen en 5.8 procent heeft blanco gestemd. Van alle stemgerechtigden uit de gemeente Raalte heeft 58,9 procent daadwerkelijk gestemd. Dit is iets minder dan bij de gemeenteraadsverkiezingen, daar hebben namelijk 62,6 procent van de mensen gestemd.

Olst-Wijhe
In totaal hebben 44,2% (3500) tegen, Voor
50,9% (4100) voor en 4.0% (387) blanco gestemd. In totaal was er een opkomst van 56,5%.

Ommen
Met een opkomst van 64,7% blijkt de meerderheid voor het raadgevend referendum te zijn. 54,9% is voor, 39,9% tegen en 5,2% stemde blanco.

Dalfsen
De gemeente Dalfsen was als laatste van de vier bekend, maar ook hier een forse meerdeheid die voor de sleepwet is. De opkomst staat in Dalfsen op 63,6%. Daarvan is 54,1% voor, 40,6% tegen en 5,3% heeft daar blanco gestemd. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.