ruv presenteert eerste ep in metropool

Naast Jim bestaat de band uit Jeroen Nielen (zang/bas) en Ruud Gielen (drums). RUV speelt ruige bluesrock met vet scheurende en breed uitwaaiende gitaarpartijen. Invloeden: Led Zeppelin, Cream en Gary Moore met hier en daar ook wat echo’s van de grungerock. De band maakte in 2016 haar debuut op Ribs&Blues. Ton Groot Beumer, het opperhoofd van dat festival, kende Jim van eerdere bands en gaf RUV, zonder ook maar een noot gehoord te hebben, meteen een podium. Het zijn ook niet de minsten. De toonaangevende muzieksite Never Mind The Hype kwam met een lovende recensie van één van hun optredens. Over Jim schreef de site: “Laverend van rechttoe rechtaan, tot tegendraads off-time persend en ballenkietelend. Dit is er eentje die gaat vallen in het rijtje Jan Akkerman, Eelco Gelling, en iets dichter bij huis: Oeds Beydals. I kid you not.”

De eerste EP van de band, getiteld ‘R’, bevat zes nummers. De single ‘Constructive Demolition’, is voorzien van een professionele videoclip, die te zien is op YouTube. Daarin drogeert een op hol geslagen kok alle gasten van een pannenkoekenrestaurant. De EP-presentatie in de Metropool begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 6 euro (inclusief 1 euro reserveringskosten). Een plekje in de bus kost 15 euro (inclusief ticket). Opgave bij Café de Herberg in Ommen of bij Jim zelf in Lemele.

Foto: A Nice Try Production

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.