rudy sterken uit ommen woest op staatsbosbeheer

Ruim anderhalve week geleden was het landelijk nieuws, de acties van boeren die gratis voer aanboden in Lelystad voor de verhongerende dieren in het natuurreservaat. Nu blijkt dat Staatsbosbeheer de balen gratis aanbiedt in de handel, want het voer zou ‘te goed’ zijn voor de dieren daar. Het voer komt uit natuurgebieden in Drenthe. “Hooi van onbemest land. Zeer schraal voer en juist geschikt voor deze dieren, die boeren zijn niet gek”, aldus Sterken.

Sterken, boerenzoon uit Nieuwleusen en zijn leven lang werkzaam geweest als bijvoorbeeld verkoper bij Twentrac in Holten, als verkoper van landbouwmachines, maar ook van melkmachines bij een ander bedrijf. Hij weet waar hij het over heeft. “Er zijn duizenden dieren dood gegaan, verhongerd of afgeschoten de laatste weken. Vele boeren, burgers en politici, hebben aangegeven dat het zo niet verder kan in de Oostvaardersplassen. Nu de zon weer schijnt en de koude periode voorbij is lijkt men deze dieren weer vergeten te zijn, maar er groeit daar nu niet ineens voer. Dieren blijven daar elke dag hongerlijden en sterven en er komt weer een vorstperiode aan.”

“Tot nu toe was er niets mee gebeurd, doch nu blijkt dat ze gratis zijn aangeboden aan een loonwerker en die moet ze gewoon afvoeren zonder dieren te voeren”, vervolgt Sterken. Als een van de initiatiefnemers achter de bijvoerakties heeft hij via Facebook in een paar dagen vele contacten opgedaan met gelijkgezinden. Ze verbazen zich over de arrogantie van Staatsbosbeheer. “Gelukkig zijn er mensen die nu nog elke nacht daar naar toe rijden met auto’s vol voer en de dieren stiekem bijvoeren, maar het is van de zotte. Ze hebben niet eens in de balen gekeken. De geleerden weten zo al wel wat beter is voor die dieren en geven het voer weg. Hoe wreed kun je zijn?”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.