rtv raalte ijsselland tv geven tekst en uitleg over technische problemen

Met man en macht hebben vele vrijwilligers zich ingezet om een mooie live uitzending neer te zetten, maar door externe factoren is dit hun helaas niet gelukt. Volgens voorzitter van RTV Raalte Richard Ardesch kwam dit door de bandbreedte. “Vooraf hebben wij alles keurig getest en leek alles goed te werken. Het enige minpuntje was dat wij geen eigen internet verbinding hadden en de verbinding waar wij op zaten was niet sterk genoeg om de uitzending foutloos te zenden. Daar hadden wij bij het testen overigens nog geen last van.”

Ardesch geeft zelf ook toe dat de uitzending slecht was en daar baalt hij samen met de andere vrijwilligers erg van. “Het is ontzettend jammer dat het niet ging zoals wij hadden gehoopt. Ik en alle andere vrijwilligers balen daar flink aan, vooral als je als omroep het niet zelf in eigen hand hebt. Wij hebben codecs beschikbaar gesteld. Achteraf hadden we beter 4G codecs kunnen huren, maar helaas was daar het geld niet voor.”

*Een codec is soft- of hardware die toelaat data te coderen/decoderen of te comprimeren/decomprimeren. Er bestaan codecs om bijvoorbeeld geluid of beeld te coderen in een handelbaar bestandsformaat met behoud van een zeker kwaliteitsniveau. *

RTV Raalte heeft vooraf nog aangegeven dat zij een eigen verbinding nodig hadden. Het HOFtheater heeft onlangs nog onderzocht naar de kwaliteit van hun internetverbinding. Volgens deskundigen was de verbinding goed, maar de codec waar RTV Raalte mee werkte scheen achteraf niet geschikt te zijn. De technische problemen van afgelopen week zaten in de bandbreedte. Bij het HOFtheater heeft men geen glasvezel en moesten zij het doen met de internetverbinding van de provider dit was een te zwakke verbinding en kon daardoor de stream niet goed verzenden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.