rick meneertje conifeertje

Hij vroeg het eigenlijk niet eens. Hij deelde het mee. Het graafmachientje stond er nu toch en de coniferen waren groot, lelijk en bruin. Ik raakte geïrriteerd. Het was ’s ochtends vroeg en ik had mijn billen nog niet goed afgedroogd. Daarnaast woonde de beste man al zes weken achter ons en had hij zich nog nooit fatsoenlijk voorgesteld. Bovendien zijn de coniferen aan onze kant niet bruin maar groen.

Achterbuurman stelde voor om er een mooie schutting voor in de plaats te zetten. Dat kan. Als ik schuttingen mooi zou vinden. Maar ik haat schuttingen. Waarom zou ik een mooie groene coniferenhaag vervangen voor een hoop planken. De verstopplek van honderden vogeltjes weghalen om straks in de zomer tegen een houten muur aan te kijken. Waarom?

Om het verhaal mooier te maken, zou ik kunnen zeggen dat ik de man inmiddels bij zijn kraag had gepakt en flink door elkaar aan het schudden was. Maar helaas. Ik zei dat ik er over na zou denken en dat hij in de zomer maar terug moest komen. Toen de deur dicht ging, vond mijn vrouw mij een slapjanus: “Hoezo er over nadenken? Onze coniferen blijven gewoon staan!”

Mijn vrouw had natuurlijk gelijk. Ik was een slapjanus aan de deur en had stelliger moeten zijn. Dat ik nog geen ondergoed aan had, vond zij geen excuus. Zelf denk ik wel dat ik assertiever ben met een boxershort aan. En ik zal dat bewijzen als meneertje conifeertje weer aanbelt. Wordt dus vervolgd. Maar het kan even duren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.