rick een beetje stoken

We mogen al geen vlees meer eten, geen gas meer verbruiken, onze kinderen niet meer op de mond zoenen, geen tegels meer in de tuin leggen, niet meer praten over de Elfstedentocht, geen onderscheid maken in meisjes- en jongenskleding en nu ook al geen houtkachel meer gebruiken.

En waarom niet? Omdat mensen er last van hebben. Zelf heb ik ook wel eens ergens last van. Bladblazers bijvoorbeeld. Of fietsers zonder licht. Ook vind ik het erg flauw dat als ik mijn ramen aan het wassen ben, er altijd wel een buurman of buurvrouw langs loopt die zegt: ‘wil je onze ramen ook even doen buurman?’. Maar het komt nooit in me op om een platform te beginnen.

Het Platform Houtrook en Gezondheid. Je zou er maar in zitten. Drie keer per maand vergaderen over een houtkachel. Zoeken naar nadelen, gezondheidsrisico’s, flauwekulargumenten. Ik denk dat ze in de zomer hun naam veranderen in de Weber Werkgroep en de aandacht verleggen naar barbecues. Daar hebben ook mensen last van, dus het speklapje in de tuin is straks verleden tijd.

En natuurlijk heb ik makkelijk praten. Ik krijg zeker en vast een mailtje van iemand die astmatisch is en naast iemand woont die iedere avond zijn houtkachel laat branden. En dan staat de wind ook nog eens de verkeerde kant op. Heel vervelend allemaal. Maar bespaar je de moeite, want ik print het mailtje uit en steek er de houtkachel mee aan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.