rene leber pvda leefbaarheid is ook een kwestie van durven

Binnen de PvdA fractie heeft René Leber zich de afgelopen jaren vooral gericht op de thema’s ruimtelijke ordening en leefbaarheid. Leber ervaart een verschil in houding tussen CDA/GB/VVD college en zijn fractie. “Dit college is echt super behoudend. De angst om buiten de lijntjes te kleuren regeert. Echt stelling nemen is niet bij”. Samen D66 en ‘de groene VVD ér’ Jaap Gerkes ageerde Leber tegen de komst van megastallen. Ook wil hij dat, bij nieuw vestigingen en uitbreidingen van intensieve veehouderijen, de GGD om een gezondheidsadvies wordt gevraagd. “En dat advies is dan wél bindend! Ik vind het echt onbestaanbaar dat het college daar, bijvoorbeeld bij de uitbreiding van het kippenbedrijf in Welsum, nog over twijfelt. Met gezondheid marchandeer je niet. Leefbaarheid is ook een kwestie van durven. Van gewoon ook eens een keer nee zeggen tegen de uitbreiding van een agrarisch bedrijf”.

Leber is niet alleen gezaghebbend, hij is ook vasthoudend. Bijvoorbeeld als het gaat om inwoning en mantelzorg. Het huidige college van B. en W. van Olst-Wijhe wil niet dat woningen in de kernen en in het buitengebied worden gesplitst. Dit omdat er dan een nieuw huisnummer nodig is. Deze onwil zet bij veel inwoners van Olst-Wijhe kwaad bloed. René Leber: “Een oudere inwoner van Den Nul stootte zijn neus bij het college toen hij een vergunning aanvroeg voor het splitsen van zijn woning. Met het oog op de toekomst wilde hij graag zijn zoon met zijn gezin op hetzelfde erf laten wonen. Dit met het oog op de toekomstige mantelzorg. Allemaal heel logisch en ook kostenbesparend voor de samenleving, maar het mocht niet. Toen wij met deze kwestie aan de gang gingen melden zich meer mensen bij ons. Dit leeft echt en moet echt anders, ik hou vast”. Leber is ook blij dat op initiatief van de lokale PvdA de startersleningen terug komen in Olst-Wijhe. “Ik ga als onderwijsman veel met jonge mensen om. Dit leeft echt onder deze groep”.

De routinier van PvdA Olst-Wijhe is blij met de 21 namen tellende PvdA kandidatenlijst. “Landelijk hebben wij absoluut klappen gehad. De PvdA Olst-Wijhe heeft er echter in de afgelopen periode juist mensen bij gekregen. Klaarblijkelijk weten wij met onze actieve opstelling in en buiten het gemeentehuis toch Olst-Wijhenaren te raken. Dat is een fijn gevoel”. Leber heeft daarbij alle vertrouwen in lijsttrekker Martijn Jumelet. “Echt geweldig dat zo’n nog jonge vent de kar wil trekken. Dat is goed voor het aanzien van de lokale politiek. Voor zo’n iemand ben ik graag een steun in de rug”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.