raalter leerlingen op de fiets voor verkeersexamen

De leerlingen vertrekken vanaf het terrein van SV Raalte aan de Jan van Arkelstraat voor een fietstocht door de wijk Westdorp, waarbij ze allerlei verkeerssituaties tegenkomen. “Kinderen zijn in het drukke verkeer erg kwetsbaar en moeten de verkeerssituaties nog leren inschatten en beoordelen”, vertelt Sander Markerink van Veilig Verkeer Nederland afdeling Raalte.

“De afgelopen weken hebben ze zich voorbereid op het verkeersexamen en verdiept in de verkeersregels. Donderdag 5 april leggen de leerlingen het landelijke schriftelijk examen af om te toetsen of ze de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Vrijdag mogen ze die kennis dan in de praktijk aantonen”, aldus Markerink.

Veilig op weg
VVN afdeling Raalte organiseert het Praktisch Verkeersexamen al jaren samen met Lions Club Raalte. “We vinden het belangrijk dat kinderen veilig hun weg vinden in het verkeer. En als we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de verkeersopvoeding van de jeugd dan doen we dat graag”, aldus Berend Bolt van de serviceclub. De club levert zo’n twintig vrijwilligers. Ze zorgen ervoor dat examen overzichtelijk verloopt en dat de leerlingen nog voor het weekend de uitslag van het examen weten.

Ook leerkrachten en verkeersouders van de deelnemende scholen en politie Raalte zijn bij het praktijkexamen betrokken. Verder zijn vrijdagochtend zes leerlingen Techniek op het terrein van SV Raalte aanwezig. Ze controleren de fietsen van de leerlingen die het examen afleggen op een aantal belangrijke punten, zoals de verlichting en de fietsbel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.