raaltenaren blij met huidige situatie parkeren centrum

Bezoekers van het centrum vinden het volgens het onderzoek prettiger boodschappen doen in het centrum. Ook bewoners van het centrum en ondernemers spreken zich positief uit. De bezetting van de parkeerplekken over het gehele centrum is goed. Wel zijn er enkele locaties, zoals de Molenhof, Kuiperstraat en Herenhof waar de parkeerdruk op de drukke momenten hoog is.

In vergelijking met de oude situatie blijkt uit het onderzoek dat er op het drukste moment bijna driehonderd voertuigen meer geparkeerd staan in het centrum. Er is echter wel ruimte voor optimalisatie van het parkeerbeleid, zo is de conclusie.. Zo kan de bekendheid en de vindbaarheid van parkeergarage ’t Schip vergroot worden. “Het is zonde dat die zo weinig gebruikt wordt”, stelt wethouder Jacques van Loevezijn. “Een prachtige locatie, middenin het centrum. We zullen beter moeten communiceren om die bekender te maken.”

Verder kan de communicatie over de parkeerzones en –duur verbeterd worden en zijn er verschillende opties om de parkeerdruk beter te verdelen. “Waarin ook de parkeergarage weer een rol kan spelen”, zo stelt Van Loevezijn. En hij noemt nog een concrete locatie, waar het parkeertechnisch beter kan. “Bij Jorink liggen enkele parkeerplaatsen. Daar mag je maar een half uur staan. Even voor de snelle boodschappen. Maar het blijkt dat veel mensen met een parkeerontheffing daar gebruik van maken. Daar moeten we even naar kijken, want dat is niet helemaal de bedoeling.”

De aanbevelingen uit het rapport worden nader uitgewerkt. Daarbij worden bewoners en ondernemers betrokken. Het onderzoek naar de huidige parkeersituatie in Raalte centrum bestond uit enkele onderdelen. Zo is er op diverse momenten geteld hoeveel voertuigen er per parkeerzone aanwezig waren. Ook zijn de bezoekers, de bewoners en de ondernemers in het centrum in verschillende enquêtes gevraagd naar hun ervaringen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.