raalte natuurlijk stop de braindrain

Raalte Natuurlijk merkt dat de woonruimte in het centrum van Raalte neit te is voor jongeren. “Woonruimte voor jongeren, betaalbaar en liever geen heel huis. Kom daar maar eens om in de dorpscentra. En inderdaad, tegelijk zie je dan dat er hartje centrum kantoorruimte leeg staat. Dat is op z’n minst gek.” 

Stop de braindrain
“Als we in de raad zitten wil Raalte Natuurlijk daar samen met jongeren over in gesprek. Wat zijn de wensen, wat zijn de mogelijkheden. Want in de positie van een gemeente als Raalte moet je alles uit de kast halen jongeren aan je te blijven binden. Dat doe je niet door te schermen met ‘Sallandse gemoedelijkheid’ en dat soort dingen. Daar zijn jongeren pas aan toe als ze geen jongere meer zijn. Om ze hier te houden, moet je bijvoorbeeld eerst goede woonruimte voor ze hebben” vertelt Harrie Kiekebosch.

“Dus tijd voor een goed gesprek, waar we niet alleen ‘echt luisteren’, maar er ook iets me doen. Een gesprek waarbij we ‘kannie’ en ‘magnie’ niet uitnodigen. Iedereen die wel eens geroepen heeft dat ‘we moeten proberen die jongeren hier in de regio te houden’, die is wél van harte welkom. Want als je jongeren hier wil houden, dan moeten ze hier ook wat te zoeken hebben.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.