raalte natuurlijk red de monumentale eiken langs de schoonhetensweg

Wel, deze uitspraak kan mij wel tevreden stellen. Je kunt eruit afleiden dat Schokker en zijn partij GemeenteBelangen uiteindelijk het belang ziet van een compleet andere politieke handelswijze dan de afgelopen acht jaren ten aanzien van bijvoorbeeld de eiken langs de Schoonhetenseweg.

Maar ik blijf toch wat achterdochtig. Ik ga Schokker nauwlettend in de gaten houden als zijn partij straks eventueel in coalitieonderhandelingen zit. Dan zal ik er voor zorgen dat hij zijn belofte waarmaakt.

Langs de Schoonhetenseweg staan 200 zomereiken die 150 jaar geleden zijn aangeplant. De eiken staan op de landelijke monumentale bomenlijst en zijn tevens onderdeel van het rijksmonument landgoed Schoonheten. Mede om die bomen te beschermen is de Schoonhetensweg in de spits verboden voor doorgaand verkeer. Maar fietsers in de spits weten wel beter: het is er dan fietsen met gevaar voor eigen leven. Ik heb eens een verkeerscontrole georganiseerd. Van de 252 passanten aan de ene kant kwamen er 197 aan de andere kant weer uit. In anderhalf uur bijna 200 overtredingen!

Die 200 monumentale eiken gaan met dezelfde snelheid achteruit als waar de overtreders van het inrijverbod mee over de Schoonhetenseweg razen. Tot aan deze verkiezingen hecht politiek Raalte blijkbaar weinig belang aan de instandhouding van deze prachtige monumentale eikenlaan en de status van het rijksmonument. De bijgevoegde foto van de verkeersborden zegt alles over de interesse vanuit de huidige Raalter politiek.

We gaan Jan Schokker dus houden aan zijn uitspraak. Maar volgens mij is het beter op Raalte Natuurlijk te stemmen. Dan weet je zeker dat de bomen aandacht krijgen. Net als trouwens de levensgevaarlijke verkeerssituatie voor aanwonenden en niet te vergeten bijvoorbeeld de ouderen die recreatief over de Schoonhetenseweg rijden.

Rob Poelman
Raalte Natuurlijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.