raalte natuurlijk het wembley experiment en de raalter politiek

Het experiment is overigens bedacht door futuroloog Prof. Dr. Wim de Ridder en uitgelegd tijdens zijn presentatie getiteld; ‘Robots, redding of bedreiging’ gehouden op 23 november in de Raalter bibliotheek, waar overigens geen enkele van de zittende Raalter politici bij aanwezig was.

We gaan druppelen en drukken de stopwatch in. De vingerhoed is vol na 6 minuten, het papieren bekertje na 14 minuten en de emmer na 21 minuten. Ik besluit om mijn reddingsvest aan te trekken. Na 36 minuten dobber ik inmiddels rond in 2500m3 water. Tien minuten later, 46 minuten na de eerste druppel in de vingerhoed, loopt het water over de Wembley rand.

Waarom dit verhaal? Wel, ik heb de indruk dat de meerderheid van politiek Raalte zich niet bewust is op welk omslagpunt de technologische ontwikkelingen staan. Er lijkt schijnbaar weinig aan de hand al kijkende naar de emmer en de stopwatch. Echter, iedere twee jaar is de technologische vooruitgang net zo krachtig als de som van de vooruitgang in de 50 jaren daarvoor. Elektrische, zelfrijdende auto’s bijvoorbeeld lijken voor sommige politici die notabene coalitieverantwoording hebben ver weg! Maar even voor de duidelijkheid; Prof. de Ridder beweert dat de emmer vol is! Food for thought lijkt mij. En actie. De tijd dringt, al lijkt dat niet zo voor sommigen.

Ik heb sterk het idee dat de meesten van de Raalter zittende politici rondom de emmer in Wembley staan en, al kijkende naar wat waterbewegingen, hun beleid hierop aanpassen en vervolgens in partijprogramma’s gieten. Gevaarlijk kan zo’n programma zijn als dit als een molensteen om de partijnek hangt en je op de bodem van Wembley houdt.

Een nieuwe tijd breekt aan. Dat is een absolute zekerheid. Een tijd waarin beroepen verdwijnen en er nieuwe beroepen ontstaan net als nieuwe politiek en politici. Daarom kies ik voor Raalte Natuurlijk omdat wij samen als inwoners van onze prachtige gemeente Raalte, een verbinding kunnen aangaan om oplossingen te zoeken. Nieuwe tijden vragen om nieuwe wegen. Ook politieke wegen. Echte verandering komt van nieuwe partijen.  

Rob Poelman
Raalte Natuurlijk

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.