raalte natuurlijk elektrisch rijden optimaal stimuleren

“Eerst even over het elektrisch rijden zelf. Er wordt nog wat negatief over gedaan zo hier en daar. Rijbereik en een vervuilende accu staan steeds ter discussie. Maar je kunt met een elektrische auto zonder problemen 250 kilometer rijden en er zijn er maar een paar die dat per dag doen. (In vakantietijd kun je dan vaak een goede regeling treffen voor een vervangende auto.) En wat die accu betreft: zelfs als je de auto oplaadt met elektriciteit uit een kolencentrale, dan nog is elektrisch rijden van productie van de auto tot de sloop ervan, verreweg beter voor het milieu dan rijden op benzine of diesel.

Voordelen van elektrisch rijden zijn dat het veel minder lawaai maakt, dat het milieu er geen hinder van ondervindt en dat je veel goedkoper aan je brandstof kunt komen. Al helemaal door een paar extra zonnepanelen op je dak te leggen. Dan heb je met een jaar of vijf zelfs gratis brandstof!!! En je rijdt altijd met een ‘volle tank’ van huis. Je hoeft nooit meer naar een tankstation.

Raalte Natuurlijk gaat daarom graag in dialoog om elektrisch rijden te promoten. Wij denken dan aan soepele regels voor laadpalen voor de deur, goede laadpalen in het centrum en bijvoorbeeld bij de sportvelden en de culturele centra. Misschien kunnen ook parkeerplaatsen voor elektrische auto’s gereserveerd worden? Het zijn een paar ideeën waarover we graag verder praten.

De plannen hoeven niet per definitie geld te kosten. We zien de gemeente – meer dan nu – als een aanjager. Uiteindelijk zijn vooral ook de ondernemers, in het centrum en op het industrieterrein, die tot actie kunnen komen. 4Kids in Heino geeft het goede voorbeeld.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.