pvda olst wijhe stelt vragen over over de herinrichting van wijhe west

De uitvoering van de klus neemt veel meer tijd in beslag dan geraamd. De overlast voor bewoners is groot. De fractie heeft hier klachten over ontvangen. Daarnaast wil de fractie weten of er daadwerkelijk bewoners elders gehuisvest zijn vanwege tijdelijke onbewoonbaarheid van de eigen woning. De PvdA wil ook weten hoe het staat met de sanering van de verontreinigde ondergrond. Tot slot wil de fractie van B. en W. weten of de herinrichting van Wijhe-West binnen de begroting is gebleven en wie er verantwoordelijk is voor de eventuele tekorten.

Onderstaande brief is door de partij verstuurd: 

De fractie van de PVDA in Olst-Wijhe heeft de volgende vragen betreffende de werkzaamheden herinrichting Wijhe-West.

De fractie spreekt haar waardering uit aan het college dat de herinrichting van Wijhe-West heeft plaatsgevonden en lijkt te zijn afgerond. Tegelijkertijd roepen de werkzaamheden enige vragen op:

1. De uitvoering van de werkzaamheden hebben langer geduurd dan gepland. Kunt u aangeven wat de oorspronkelijke planning was en de uiteindelijke overschrijding van die planning in tijd?
2. In de stentor van 21 december jl is een link gelegd met verontreinigde grond. Is de grond nu schoon en zijn er nog andere redenen voor de overschrijding geweest?
3. De bewoners hebben veel overlast ondervonden. Wat heeft de aannemer gedaan om de overlast voor de bewoners te minimaliseren?
4. Wat heeft het college gedaan om de overlast voor de inwoners te minimaliseren?
5. Klopt het dat bewoners elders zijn gehuisvest vanwege tijdelijke onbewoonbaarheid van hun woning? Zo ja, hoeveel mensen betreft dit; wat is hier de oorzaak van en wie is daarvoor verantwoordelijk? Wie draagt de kosten van de tijdelijke vestiging elders van deze bewoners?
6. Is de uitvoering van het plan Wijhe-West binnen de begroting gebleven? Zo niet, wat is de overschrijding en wie draait voor deze overschrijdingskosten op?

Graag horen wij antwoorden op bovenstaande vragen.
Namens de fractie van de PvdA: René Leber

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.