pvda lijsttrekker martijn jumelet het mag wel wat meer gaan sprankelen in olst wijhe

Ruim een half jaar maakt hij nu deel uit van de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Wat hem vooral opvalt en ook stoort is de afstand tussen het gemeentebestuur en de inwoners. “Die is te groot”, zegt Jumelet. “De vergaderdruk en dikke pakken stukken maken dat er voor raadsleden amper tijd overblijft om echt in gesprek te gaan met de inwoners. Dat moet anders. Ik vind dat raadsleden tenminste 50% van hun tijd buiten de muren van het gemeentehuis actief moeten zijn”.

De Dorpsgesprekken zoals de PvdA die houdt, kunnen verbreed worden. “Zonder politiek gedoe het gesprek met mensen aangaan. Dat werkt. Eind 2014 en in 2016 organiseerden wij Dorpsgesprekken over de verkeerssituatie in Olst. Wij hadden toen ook geen pasklare oplossing voor handen. Maar met de opbrengst van de gesprekken zijn wij aan de slag gegaan. Inmiddels praten wij over concrete oplossingen. Dat vind ik mooi, dat moeten wij vaker doen”. Jumelet wil dat het nieuwe college van B. en W. wat meer gaat sprankelen. “Het is allemaal wel heel behoudend nu. Regels zijn regels. De angst om buiten de lijntjes te kleuren is te zeer aanwezig”.

Sociaal en groen

De PvdA Olst-Wijhe heeft de afgelopen vier jaar kritisch maar ook constructief oppositie gevoerd. “Je kunt wel van alles willen maar om dingen voor elkaar te krijgen moet je wel een meerderheid hebben. En die krijg je niet door steeds met iedereen in de heg te gaan liggen”, aldus Jumelet. De lijsttrekker is van mening dat zijn partij in de afgelopen vier jaar de nodige zaken heeft binnen gehaald. Dit ondanks de oppositierol. “In Olst-Wijhe wordt iedere cent die via het rijk binnenkomt voor de zorg ook echt aan de zorg besteed. Er zijn gemeenten waar dat niet gebeurd. Dat hebben wij in Olst-Wijhe met een motie weten te voorkomen. Daar ben ik trots op. Hetzelfde geldt voor de ondersteuningsregeling voor de volks- en schoolfeesten. Daarvoor hebben wij samen met het CDA het initiatief genomen. En ook de starterslening is op ons verzoek opnieuw ingevoerd”. Martijn Jumelet vindt het mooi dat de coalitiepartijen af en toe gewoon meegaan met voorstellen van de oppositie. “Dat waardeer ik zeer. De kwaliteit van het idee of plan staat voorop. Fijn dat dit kan. Ik hoop dat dit zo blijft”.

Vanzelfsprekend is de PvdA bereid om deel te nemen aan het nieuwe college van B. en W. “Wij zijn geen partij van weglopers en boe roepers. Wij zijn altijd bereid om verantwoordelijkheid te nemen. Maar natuurlijk niet kost wat het kost. Speerpunten voor de PvdA zijn het sociaal beleid en duurzaamheid. “Wat ons betreft versterken wij het minimabeleid. Ook willen wij dat tenminste 40% van de nieuw te bouwen woningen onder de € 180.000 wordt aangeboden”. De PvdA nam vorig jaar het initiatief om te komen tot een gas – loze wijk in Olst-Wijhe. “Maar dat is natuurlijk niet genoeg. In de komende periode zullen echt stevige stappen gezet moeten worden om meer energieneutraal te worden”.

Jumelet hoopt op een mooie uitslag voor de PvdA Olst-Wijhe. “Ondanks de landelijke tegenwind hebben wij in Olst-Wijhe behoorlijk aan de weg getimmerd de laatste jaren. Ik hoop dat de kiezer dit beloont”.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.