publiek welkom in gemeentehuis raalte tijdens verkiezingsavond

In Raalte heet burgemeester Martijn Dadema de bezoekers om 21.30 uur welkom. Hij zal in een korte inleiding terugkijken op de verkiezingsdag. Om 21.00 uur start de inloop. De avond vindt plaats in de centrale hal en duurt naar verwachting tot 24.00 uur. De verkiezingsavond is ook te volgen via de facebookpagina van de gemeente Raalte. Via livestream en tussentijdse updates blijven volgers op de hoogte van de voortgang en de voorlopige uitslag.

De gemeente Raalte doet dit jaar mee aan het experiment centrale stemopneming. Het voordeel van dit systeem is dat de stemmen zorgvuldig geteld kunnen worden en dat fouten zoveel mogelijk worden voorkomen. Dit heeft tot gevolg dat woensdag alleen een voorlopige uitslag op partijniveau beschikbaar is.

Donderdag worden de stemmen centraal geteld bij Zwakenberg in Raalte. Het resultaat van deze telling is een voorlopige uitslag op kandidaatsniveau. Deze wordt donderdag om 17.30 bekendgemaakt in de raadszaal, door burgemeester Martijn Dadema. De definitieve uitslag, inclusief de voorkeursstemmen, wordt op vrijdag 23 maart om 10.00 uur vastgesteld tijdens een openbare zitting in de raadszaal.

Olst-Wijhe
In de gemeente Olst-Wijhe is het Holtohus in Olst het centrale punt. De uitslagen op partijniveau maakt burgemeester Ton Strien later op de avond bekend in de brasserie. Ook hier zijn geïnteresseerden van harte welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.