petra koekkoek pvda dubbeltjes kunnen best kwartjes worden

Hoe belangrijk communicatie is, weet Petra als geen ander. Het is haar vak. Al bijna dertig jaar werkt zij als logopediste in haar eigen logopediepraktijk in Olst en in het speciaal basisonderwijs in Deventer. Haar hart gaat uit naar hen, die dat beetje extra nodig hebben. Door haar werk in de zorg en in het onderwijs staat ze midden in de samenleving. “Ik hoor en zie veel in mijn werk. Flink wat mensen zitten klem, hebben het moeilijk. Daar word ik door gedreven, daar wil ik wat mee doen in de gemeentepolitiek”, aldus de hoogst geplaatste vrouw op de lijst van de PvdA Olst-Wijhe. Petra Koekkoek woont sinds 1989 in Olst. “Ik ben meteen lid geworden van buurtvereniging ’t Kortrick. En als ik ergens lid van ben, wil ik mij er ook daadwerkelijk mee bemoeien. In die zomer werd ik daar voorzitter van en dat ben ik tot 1998 gebleven. Zo heb ik Olst goed leren kennen. Bovendien heb ik er veel van geleerd”. Ook heeft zij veel bestuurlijke ervaring opgedaan tijdens de 27 jaar als kaderlid van de logopedievereniging.

‘Koekkoeksnest’

De deur van het rode ‘Koekkoeksnest’ waarin zij is opgegroeid stond altijd open. “Mijn hart zit links. Opkomen voor de mensen die het minder hebben is mij met de paplepel ingegeven”. Om die reden is Petra lid geworden van de PvdA. Het is haar opgevallen hoe actief de PvdA in Olst-Wijhe is en daar wil zij graag aan bijdragen. Verantwoordelijkheid nemen hoort bij haar. Boe roepen en daarna weglopen kan iedereen. Verantwoordelijkheid nemen zoals de PvdA deed en doet is lastiger. “Kijk maar naar Groen Links bij de laatste kabinetsformatie”. Petra trad na haar aanmelding snel toe tot het bestuur van de PvdA Olst-Wijhe en is nu kandidaat raadslid. “Zoals gezegd, als ik ergens lid van ben, wil ik mij er ook mee bemoeien. Ik wil heel graag lid zijn van de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Er is meer dan genoeg te doen!”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.