pensionado feestje hier feestje daar weg met de sta tafels

Meestal komen de mensen op me af en heb ik een zeer gezellige avond. Ik praat even bij met kennissen, vage bekenden of mensen die ik maar een paar keer in mijn leven tegen kom. Met allerlei mensen heb ik een klik. Af en toe begin ik een praatje met onbekenden en dat kan goed uitvallen. Zo niet, dan ga ik toch even naar de wc en zoek daarna een andere plaats.

Als er tenminste zitplaatsen zijn……….Die sta-tafel-cultuur komt mij al jaren de neus uit. Dat gehang op of aan zo’n tafel bevalt me zeer slecht. Ik kom dan altijd met pijn in voeten, benen en rug thuis. De volgende dag moet ik het weer bezuren, de spieren voelen dan nog stijver. Weg met die hangplekken, we zijn daar al veel te oud voor.

Het nadeel van zittend de avond doorbrengen is dat je minder in contact komt met loslopende mensen. Deze vrije vogels sluiten zich niet graag aan bij zittenden, want die zijn te laag gesitueerd. Ze blijven op zoek naar een hangplek, dat praat gemakkelijker……

Op de meeste feestjes waar ik voor uitgenodigd word, is de gemiddelde leeftijd van de gasten tegenwoordig op pensionadoniveau. Grijze haren, brillen en gehoorapparaten lopen niet meer de polonaise, maar bewegen zich enigszins moeizaam van stoel naar stoel. Een fitte oudere uitgezonderd, want die zijn er steeds meer. Zeventigjarigen, die moeiteloos sporten, tachtigjarigen, die actief in het leven staan en negentigjarigen, die nog van het leven genieten.

Maar over een ding zijn we het allemaal eens, fit of niet fit. Geef ons een stoel op een feestje en zet die muziek niet zo hard. Tjee, zijn we nu echt oud?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.