Home / archiefcentraal / pensionado daar zit ik weer

pensionado daar zit ik weer

Ik kijk naar hun achterkant. Lang haar, kort haar, paardenstaart, kaal geschoren. Maar….geen pet op. Waarom niet, vragen ze me dan? Denkt u dat op de binnenkant van de klep heb geschreven? Dat zou kunnen, maar of dat dan ook te lezen is?

Geen mobiel op tafel en geen smartwatch om, zo zijn de regels. Een smartwatch, denkt u dat ik dat kan betalen? Hoe herkent u deze dan? Tja…dat is een goede vraag, maar ik weet het antwoord. Ik heb de plaatjes opgezocht op internet en weet nu dat zo’n horloge op een gewoon horloge lijkt.

Geen eten en drinken op tafel. Och, een beetje water mag toch wel, ik moet soms zo hoesten. Gelukkig heb ik dropjes in mijn tas, die leg ik dan bij je neer.

Mag ik naar het toilet? Nou, wat is mijn antwoord dan? Tja, maar ik moet zo nodig. Jammer dan, dan dweilen we straks wel even.

Moesten we een koptelefoon mee nemen? Die heb ik niet bij me, ik dacht dat het een ander examen betrof…

Ben ik te laat? Tja, de bus en trein reden niet op tijd. Wat? Mag ik geen examen doen? Wat flauw!

Waarom heeft u hakken? Als u loopt, hoor ik dat zo goed, u stoort mij.

Ik loop een controlerondje op mijn tenen, daar ligt de deksel van een rekenmachine opvallend naast de computer. Aan de binnenkant formules, steekwoorden en ezelsbruggetjes. Inleveren en een procesverbaal aan de broek.

Ach, heb ik weer wat te doen. Anders is het wel saai….goed kijken en wachten tot de tijd om is. Ik zit weer en kijk naar hun achterkanten.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.