partij van de dieren maakt zich zorgen over de volksgezondheidsrisico bij geitenhouderijen

In opdracht van de Provinciale Staten heeft de GGD een rapport opgesteld over de gezondheidsrisico’s van omwonenden van geitenhouderijen in Overijssel. Uit de doorberekening blijkt dat er gemiddeld per jaar 380 extra gevallen van longontsteking zijn in de provincie door 56 geitenboerderijen.

De Partij voor de Dieren vindt dat onacceptabel. Dat zijn gemiddeld 7 gevallen van longontsteking per jaar per geitenhouder, die vermeden hadden kunnen worden. Volksgezondheid moet boven economische belangen worden gesteld. De partij is van mening dat het wegnemen van de bron de beste manier is om deze gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Dat betekent dat er ingegrepen zal moeten worden in de bestaande geitenhouderijen. In een motie zal het college worden gevraagd een plan op te stellen de sector uit te faseren.

Lees hier de motie. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.